Lucka 1 – Sense of urgency

1 december, 2020

Välkomna till Frontits Julkalender 2020! En kompetenshöjande kalender som ska väcka nyfikenhet, vidga våra vyer och vara kul. Se det som en digital chokladkalender (fast utan kalorier)! Kalendern har skapats som ett samarbete inom Frontit Academy av kompetensområden och våra kursledare.

Nu går vi in i årets sista månad i ett år som ingen kunnat förställa sig hur det skulle utvecklas. Det har utmanat branscher, ledarskap, medarbetarskap, arbetssätt, vår vardag och ja hela världen på ett eller annat sätt. Många bolag har ställt om för att bidra i krisen, andra helt för att överleva och en del branscher har haft en fantastisk utveckling. Det har utmanat affärsplaner, strukturer, processer, lönsamhet och inte minst hur vi samarbetar och snabbt ställt om från fysiska möten till digitala.  Alla har tvingats till att vara mer flexibla och många har tagit på sig arbetsuppgifter och ansvar som man annars inte utför eller inte känner sig kompetent för under denna period.

Vi har under denna kris lyft blicken och ställt om – inte bara för att vi måste, utan också för att vi förstår ”sense of urgency”.

Den här flexibiliteten i vad vi gör, hur vi gör det, och vem som gör vad är central för bolagens framtida utveckling. Vi vänder blicken framåt och ställer frågan hur vi ska bibehålla detta ”sense of urgency” tillstånd som uppstått pga. Corona? Hur ska vi bibehålla och stärka dom positiva effekterna? Hur kan vi skapa ett tydligt ”sense of urgency” även i andra förändringsarbeten?

Lyssna på förändringsledningsgurun John Kotter som beskriver vikten av att förstå och prioritera Sense of urgency i organisationen i länken nedan.

https://www.youtube.com/watch?v=klUcUHdaML4

Hur ser nästa steg ut för er? Kontakta gärna oss och diskutera!

Dela artikel
Facebook
LinkedIn
E-post