Lucka 15 – Bästa julskinkan

15 december, 2020

I dagens lucka tipsar vi om receptet på den godaste julskinkan. Vi äter alltid denna underbara julskinka och dricker glögg när vi klär vår stora julgran på Villa Ludvigsberg. Du som inte än har fixat skinkan – här kommer släktrecept från Gästrikland ca 1930.

  • Köp gärna en skinka med ben, den blir saftigare! Idag behöver man inte blötlägga skinka då den inte varit insaltad.
  • Använd gärna stekpåse eller slå in skinka i ungsfolie innan den ställs in i ugnen – snåla inte med kryddorna!
  • När skinkan är klar – ta ut den och skär bort svålen – obs varmt!
  • Sedan gratinera i 225 grader, pensla med ägg, senap och strö sedan över med ströbröd.
  • Håll koll så att skinkan inte blir bränd.
  • Låt svala och sedan dags för julens första skinkmacka – testa gärna med senap och äppelmos och en liten ….
  • Njut!

Dela artikel
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
E-post