Det agila företaget – Fiskstim eller supertankers i en dynamisk värld?

27 december, 2019

Dynamiken och osäkerheten i omvärlden ökar och många företag är idag utsatta för hård konkurrens. Vinnarna är de företag som är anpassningsbara i en dynamisk omvärld. Mest anpassningsbara är de verksamheter som förändrar sitt sätt att leda med hjälp av agila styrprinciper.
Missa inte chansen att lyssna på författarna till boken “Det agila företaget”, som utifrån forskning och fallstudier går in på hur ett företag blir agilt.
Under seminariet kommer du få kunskap om hur ni kan göra för att gå från ett alltför kortsynt ägarfokus till kundorientering, från stimulera medarbetare med belöningssystem till inre motivation, från detaljerad granskning till förtroendebaserad tillitsstyrning, från hårt formaliserad planering till att förbättra organisationens anpassningsförmåga. Ambitionen är att de moderna organisationerna ska bli lika snabbrörliga som fiskstim och inte agera som långsamma supertankers. Hur gör man för att lyckas?

Seminariets talare

Lennart Francke och Göran Nilsson har tillsammans skrivit boken Det agila företaget. Lennart Francke är rådgivare och sitter bl a i Qliros styrelse. Han har lång erfarenhet från ledande positioner i Handelsbanken, bl.a. som CFO, och som finanschef och rådgivare till Swedbanks ledning. Göran Nilsson arbetar som forskare och lärare vid Uppsala universitet och har en bakgrund från Handelshögskolan och som controller i näringslivet. Han är medförfattare till internationellt framgångsrika läroböcker och föreläser flitigt.

 

Dela artikel
Facebook
LinkedIn
E-post