En julklapp för en mer jämställd värld

19 december, 2021

 I över tio år har Frontit stöttat den ideella hjälporganisationen Hand in Hand. För varje anställning vi gör under året avsätter vi pengar till deras verksamhet – så när vi blir fler hjälper vi också mer. I år går även vår julgåva till just Hand in Hand, för att stötta deras viktiga arbete med att möjliggöra för fler marginaliserade människor att ta sig ur fattigdom. 

 

Hand in Hand Sweden är en ideell organisation som arbetar med entreprenörskap som ett effektivt, långsiktigt och hållbart sätt att bekämpa fattigdom.

Hand in hand hjälper fattiga kvinnor att starta bolag så att de blir självförsörjande. Modellen bygger på hjälp till självhjälp, vilket är något vi tror mycket på och som rimmar väl med våra värderingar om att få människor att nå sin fulla potential, säger Anneli Angeling, vd på Frontit. 

Frontit har ett långsiktigt engagemang i Hand in Hand och har stöttat deras verksamhet sedan 2010. För varje anställning Frontit gör under året avsätts närmare tusen kronor till Hand in Hand. 

 

Under 2021 anställde vi 44 nya Frontianer, vilket innebär närmare 45 000 kronor till Hand in Hand. I år får de dessutom vår julgåva, berättar Anneli.

 

Att utrota världsfattigdomen är nummer 1 av FN:s globala hållbarhetsmål. Det är även Hand in Hands vision. Utmaningen är gigantisk och en förutsättning för att lyckas är att människor har ett jobb som ger en inkomst.

 

En julgåva som förändrar liv

Hand in Hand ser människors idéer, kompetens och drivkraft. I snart trettio år har Hand in Hand genom utbildning, stöttande nätverk och tillgång till mikrolån bidragit till att människor kunnat utnyttja sin potential och utvecklas till småskaliga och framgångsrika entreprenörer. 

Vi på Hand in Hand fick Frontits julgåva även i fjol. Den gåvan bidrog till att 6000 nyblivna entreprenörer idag lever ett värdigt liv. Det handlar om kvinnor och unga i Indien, Kenya och Zimbabwe som har hittat hållbara sätt att försörja sig själva och sina familjer genom pandemin. Vi är oerhört tacksamma för Frontits värdefulla stöd genom åren, säger Nils Garcia-Grundström, Fundraising Manager på Hand in Hand. 

Sedan några år tillbaka ger Frontit endast symboliska julgåvor till de anställda. I stället skänker vi julklappspengarna till initiativ som gör världen bättre och mer hållbar. 

 

Våra anställda uppskattar att vi väljer att bidra på det här sättet i stället. Idag är vår julklapp med och förändrar liv. Genom Hand in Hands arbete bidrar vi till att bekämpa fattigdom långsiktigt och jag är både stolt och glad över att vi har möjlighet att stötta dem i den utsträckningen som vi gör, avslutar Anneli.

Dela artikel
Facebook
LinkedIn
E-post