Förändringsledning

Förändringsledning

Förändring där människor vill, kan och vågar

Förändringsledning handlar om att leda människor genom förändringar. Målet är att ge alla som berörs rätt förutsättningar att hantera, acceptera samt engageras i förändringen så att de känner sig redo att möta en okänd framtid, börja arbeta på ett nytt sätt och bidra till att förändringen lyckas.

 

Våra förändringsledare driver förändringen tillsammans med er

På Frontit arbetar erfarna förändringsledare som kan hjälpa er att driva både stora och komplexa förändringar på ett strukturerat sätt och med hjälp av beprövade metoder. Vi arbetar alltid med medarbetarna i fokus och ser till att de mår bra, är motiverade och vill engagera sig i förändringen. Vi lägger stor vikt vid involvering och tydlighet så att alla som berörs förstår varför en förändring görs och vad den innebär.  

 

Vi hjälper er att bygga er egen förmåga att leda i förändring

Med dagens höga förändringstryck behöver nästan alla ledare och chefer även själva agera förändringsledare i perioder. Dock upplever många att de saknar verktyg och kunskap som skapar trygga och engagerade medarbetare som vill, kan och vågar bidra till ett framgångsrikt och bestående resultat. Med rådgivning, coachning, utbildningar och inspirationsworkshops hjälper vi era chefer, ledare och stödfunktioner att bygga sin egen förmåga att hantera förändringar.

 

Beprövade metoder

Vi har en verktygslåda av både projektmetoder och ledarskapsnära metoder där vi använder det som passar er situation bäst. Några exempel på metoder som vi har stor erfarenhet av att använda i våra uppdrag är Förändringens Fyra rum, SCARF, Tim Knosters Model, ADKAR och Kotters 8 steg till förändring.

 

Tillsammans får vi förändring att fungera!

 

kontaktperson

Josefine Berglund

Seminarier och webbinarier

Artiklar

På Husqvarna Group är förändringsledning en självklarhet

Förändringsledning är en självklarhet när Husqvarna Group driver stora transformationsprogram och förändringsinitiativ. Med ett centralt team som stöttar verksamhetens olika initiativ säkras ett gemensamt tillvägagångssätt när det gäller förändringsledning, vilket skapar möjligheter till att dela kunskap och erfarenheter mellan olika delar av organisationen.

I Karlskoga kommun rustas alla chefer för förändring

Många av Sveriges kommuner brottas med stora förändringar. Digitalisering, förändrad demografi, avbefolkning eller snabb inflyttning och inte minst de senaste årens pandemi har satt kommunernas förändringsförmåga på prov. Karlskoga kommun är inget undantag. Att kunna leda i förändring har blivit ett måste för kommunens chefer.

Konsultporträtt

karriär

Väx tillsammans med oss

Frontit är en arbetsplats med stort hjärta. Vi vet att människor presterar som bäst när de mår bra, har roligt och utvecklas. Därför gör vi allt för att skapa en miljö där alla får vara sig själva, där vi delar med oss av vår kunskap och där det finns stora möjligheter att styra över sin egen utveckling och karriär. Vi skrattar ofta på jobbet och har en gemenskap som slår det mesta. Vi söker alltid nya talanger som vill bli en del av vårt erfarna, prestigelösa och drivna team.

Kundcase

Det nya aktivitetsbaserade kontoret

Örebro kommun skulle sammanföra fyra förvaltningar med totalt 350 medarbetare och samtidigt flytta in dem i nya lokaler. Man passade då också på att införa en aktivitetsbaserad kontorslösning, understödd av olika nya digitaliserade lösningar. Frontit ledde projektet från start till mål.