Frukost med hälsoaktivitet – för hållbara konsulter

1 november, 2018

I mars bjöd konsulterna Tove och Elin in till Frontit Malmös mycket uppskattade första hälsofrukost på kontoret, och sedan dess har temat fortsatt. Den första fredagen i månaden är det gemensam hälsofrukost, med nytt hälsotema varje månad.

På Frontits kontor i Malmö drivs initiativet ”Hållbar konsult”, med fokus på hälsa i ett helhetsperspektiv genom t ex träning, kost och mindfulness. Det startades av våra konsulter Tove Henriksson och Elin Andersson i början av året.

”Det var på vår årliga vinterkonferens i februari i år som vi under en workshop spånade fram denna idé om att införa ett hälsotema på vårt kontor”, säger Tove.

”Konceptet är att vi inleder med en gemensam frukost, där vi varje månad har något nytt hälsosamt på buffébordet som vi introducerar för våra kollegor. Det har varit bananpannkakor, proteinbröd, banan- och avokado-yoghurt och små vitamin-shots,” berättar Tove.

I direkt anslutning till frukosten följer sedan månadens tema: Hållbar konsult. Där har konsulterna i Malmö fått ta del av allt från skrivbordsyoga, mindfulness och kostföreläsning, till mer fysiska aktiviteter som till exempel Natural movement – enkel utomhusträning baserat på kroppens naturliga rörelser.

”De gånger vi haft aktiviteten i anslutning till frukosten har det varit korta men lärorika pass på 30 minuter, medan de mer tidskrävande aktiviteterna som Mindfulness och Natural Movement har förlagts till kvällen innan frukosten. Då har vi istället lagt 15 till 20 minuter efter hälsofrukosten på fredagen till att reflektera över gårdagens aktivitet”, fortsätter Tove.

Uppskattat initiativ

På Frontit Öresund har hälsofrukostarna blivit en succé. De flesta aktiviteter har haft bra uppslutning och varit mycket uppskattade av konsulterna. Nästa Hälsofrukost har tema Ergonomi. Då kommer en ergonom till kontoret och ger praktiska tips på hur vi skapar ergonomi i vår mobila vardag, dels vad vi bör tänka på när vi arbetar på kontor med olika förutsättningar, dels vad vi bör tänka på när vi jobbar hemifrån, på hotell, tåg, flyg, och så vidare.

Även om kommande ergonomi-föreläsning hålls av en externt inbjuden person så har Frontit Öresund utnyttjat sina egna konsulters kunskaper och förmågor i stor utsträckning. Till exempel finns det på kontoret konsulter som är både licensierade kostrådgivare och yogainstruktörer.

”Det är riktigt skoj att våra hälsofrukostar är så uppskattade! Nu ska vi sätta oss ner och påbörja planeringen av frukostteman för 2019, det ser vi fram emot. Innan dess ska vi dock hinna med ytterligare en hälsofrukost. Vi kommer avsluta året med att bjuda på en julig hälsofrukost och fokusera på att tillsammans reflektera och utvärdera årets teman, och spåna på idéer inför nästa år”, avslutar Tove.

 

Läs mer här om hur vi på Frontit jobbar med hållbarhet.

Dela artikel
Facebook
LinkedIn
E-post