PMO-nätverket skapar värdefullt erfarenhetsutbyte mellan projektkontor

Frontit i Norrköping fyller 10 år! Ett av de första initiativen som startades i samband med etableringen var en mötesplats för personer som arbetar med projektkontor och liknande funktioner. Det blev starten på ett värdefullt nätverk som lever vidare och utvecklas än idag.

– Deltagarna i nätverket jobbar med ungefär samma saker och står inför liknande utmaningar. Många är ofta ganska ensamma i sin roll inom den egna organisationen, så våra möten blir ett sätt att dela kunskap och diskutera lösningar på gemensamma problem, berättar Anna Wallin på Frontit.

 

Det är Anna, som tillsammans med kollegan Eva Meunier, håller ihop nätverket där Frontit står för inramningen och deltagarna för innehållet.

 

– Alla i nätverket brinner för samma frågor och vi sätter agendan tillsammans. Vi ses alltid hos oss på Frontit men det är olika personer från nätverket som presenterar och alla bidrar till att dela kunskap, berättar Eva.

 

Deltagarna finns i både Norrköping, Linköping och på flera platser i regionen. Många har varit med i flera år och väljer även att stanna kvar även om de fortsätter att jobba med frågorna på en ny arbetsplats. En av dem är Lisa Erwing som arbetar på Region Östergötland.

 

– Jag har bytt jobb flera gånger under åren men oavsett arbetsgivare har nätverket varit en stabil, central och värdeskapande samlingsplats för dialog, nätverkande och energi. Vi har hjälpt varandra till utveckling på många sätt genom åren. Ett exempel var under pandemin när vi snabbt behövde ställa om till projektledning på distans, berättar Lisa.

 

Ulf Andersson som arbetar på Sjöfartsverket har varit med från start. Han menar att nätverket bidragit till kompetensutveckling på både bredden och djupet.

 

– Det ger energi, är roligt och vi har väldigt spännande diskussioner. Vi är ju en grupp likasinnade men som arbetar inom helt olika organisationer. Att personer från både privat och offentlig verksamhet samlas i samma rum ger en speciell dynamik, säger Ulf.

 

Nätverket träffas fyra gånger per år. Nya relevanta deltagare är alltid välkomna och det finns med all säkerhet fler i regionen som har ett värde av att delta.

 

– Vi har varit i gång med nätverket nästan lika länge som vi funnits i Norrköping och det säger något om att det vi gör faktiskt bidrar med ett värde. Vi ser också att nätverket har fått ett eget inre liv med deltagare som stöttar varandra även utanför våra träffar. Det är väldigt roligt, avslutar Anna.

Fakta om nätverket för personer som arbetar med projektkontor

· Nätverksträffar på Frontits kontor, en eftermiddag fyra gånger per år

· Agendan sätts av deltagarna

· Mötet består av både presentationer och att dela kunskap

Är du ansvarig för ett projektkontor eller liknande och är intresserad av att ingå i ett nätverk med andra som arbetar med samma frågor? Kontakta gärna Anna eller Eva.

Kontakta Eva för mer information

Eva

Meunier

Konsult
Kontakta Anna för mer information

Anna

Wallin

Konsult, Projektkontorsnätverk Norrköping