Fokus på projektportföljstyrning vid Projektkontorsnätverkets andra träff

13 februari, 2015

I slutet av januari ägde den andra nätverksträffen för Projektkontor rum hos Frontit i Norrköping och temat för nätverksträffen var ”Projektportföljstyrning”. Deltog gjorde åtta kunder; Holmen, Billerud Korsnäs, Landstinget Sörmland, Sjöfartsverket, Toyota Material Handling, Kriminalvården, Siemens och Saab.

Intressanta diskussioner

Siemens och Holmen berättade denna gång om sina projektkontorsverksamheter, vilket var ett uppskattat inslag och öppnade upp intressanta frågor från nätverkets deltagare. Eftermiddagen avslutades med olika grupparbeten och diskussioner runt dagens tema.

”Nätverksträffen hade även denna gång en bra mix med deltagare från olika företag och dessa träffar öppnar verkligen upp intressanta diskussioner. Att avsätta tid att verkligen stöta och blöta olika frågeställningar tillsammans och lära av varandra är inte bara givande för oss på Frontit utan även för våra deltagare. Nu har vi hittat en bra form på vårt nya nätverk och vi ser redan fram emot nästa tillfälle tillsammans”, säger Gunilla Zandin VD Frontit Norrköping.

Norrköping_PMO-nätverk_feb

Fokus på erfarenhetsutbyte

“En viktig del i nätverket är just att lära känna varandra och att skapa en öppen kultur mellan deltagarna. De som deltar i detta nätverk är här för att dela med sig av sina erfarenheter och utbyta kunskap. Frontit står som arrangör och möjliggör dessa träffar där vi verkligen vill uppmuntra till just erfarenhetsutbyte, som är en av anledningarna till att vi startat upp nätverket”, fortsätter Gunilla.

Vid nästa träff kommer vi att behandla metoder/verktyg för att sälja in projektkontor och dess varumärket, samt titta närmare på KPI:er för projektkontor. Då kommer även Landstinget Sörmland och Kriminalvården att presentera sina verksamheter och projektkontor.

–  Tack till er, som jobbar med att hålla ihop nätverket!! Förstår att det ligger mycket planering bakom och det gör ni jättebra!
– Deltagare på nätverksträffen

Publicerad: 2015-02-13

Dela artikel
Facebook
LinkedIn
E-post