Fokus på IT i skolan hemma hos Frontit i Sundsvall

14 oktober, 2015

Lördagen den 17 oktober öppnar Frontit i Sundsvall sina dörrar på Storgatan 26 då Dataföreningens nätverk ”IT i skolan” i samarbete med Sundsvall24, Bron, Net21, Sundsvalls kommun och Frontit bjuder in till en spännande halvdag med flera högaktuella ämnen inom IT. Fredrik Cillerwall, konsult på Frontit, är eldsjälen bakom idén och motorn bakom evenemanget.

– Anledningen till hur den här idén kom upp är det stora glapp som finns mellan pedagoger och barn och ungdomar idag. Tanken med den här dagen är att skapa en arena i Sundsvallsregionen för att få lärarna att närma sig IT, och att IT ska närma sig pedagogerna. 

Det är en halvdag med fokus på att uppmärksamma IT och hitta sätt att använda denna i ett pedagogiskt syfte, att tussa samman de två områdena helt enkelt. Dagen innehåller olika aktiviteter för barn och ungdomar i åldern 5-17 år, där man bland annat får lära sig programmera på Coderdojo och gå på QR-kods spökjakt. Dessutom är Ola Lindström på plats och pratar om nätmobbing och antimobbingappen friends4life.

Vi ser fram emot evenemanget på lördag som vi såklart hoppas lockar barn och ungdomar men även föräldrar, pedagoger och andra intressenter som kan del av pedagogisk teknik som kan överbygga det glapp som finns idag, säger Fredrik Cillerwall.

Läs mer och anmäl dig här 
 
Publicerades: 2015-10-14

Dela artikel
Facebook
LinkedIn
E-post