Torben Grut talare på ”Passion for projects”

18 februari, 2015

Torben Grut, Projektledare på Frontit, är en av årets talare på den femte upplagan av ”Passion for projects” i Göteborg den 9-10 mars 2015. Föredraget ”Morötter och piskor är för åsnor. Motivation 3.0 är här” kommer att presentera konkreta råd om hur du som projektledare motiverar människor att nå sin fulla potential i projektet.
Vad kommer ditt föredrag att handla om?
Världen behöver inte morötter och piskor. Världen behöver ett bättre motivationssystem. Världen behöver inte åsnor. Världen behöver människor. Människor, som är fantastiska, uppfinningsrika och välmenande. Människor behöver rätt förutsättningar för att motiveras, vilket de inte har, i alla fall inte alla. Mitt föredrag handlar om ett sätt att komma till en plats där vi får det. Det handlar om ett sätt arbeta.

Torben Grut
Torben Grut

Att hitta nya sätt att motivera diskuteras ständigt, vad är egentligen ert bidrag i diskussionen?
Gallups ”State of the Global Workplace Report” redovisar att endast 13% av världens samlade arbetskraft är engagerade i sitt arbete. Baserat på forskning presenteras en ny syn på värdeskapande både i skolans värld och inom affärsvärlden. Mitt föredrag sammanställer delar av den här nya forskningen bl.a. med referenser till Daniel H Pink’s bok ”Drive” och bidrar med konkreta råd om hur man kan inleda en förändring till det bättre.

Varför ska man komma och lyssna på ditt föredrag?
Det kommer att vara ett inspirerande föredrag som sammanställer den senaste forskningen vad som motiverar människor. Med det nya synsättet på motivation där man skapar förutsättningar för människor att lyckas finns det helt enkelt hopp om framtiden. Jag kommer att ge konkreta råd hur du leder människor, får dem att prestera sitt allra bästa i projektet och därmed når sin fulla potential genom att motivera på rätt sätt.

Passion for projects – vad gör dig till passionerad projektledare?
När ljuset i salongen släcks, publiken tystnar och rentav håller andan, ridån går upp, scenen badar i ljus och skådespelare och sångare gör entré, är det frukten av ett 12 månader långt förberedelsearbete med ett entusiastiskt operasällskap som satsat all sin tid på att komma till premiär. Det är mitt första ljussättningsuppdrag och jag har agerat teknisk projektledare. Året är 1983 och jag upplever för första gången hur man tillsammans kan skapa något från ingenting. Känslan är överväldigande. Succé. Publiken vill inte sluta applådera. Jag har för första gången upplevt ett projektarbete som gått i mål på utsatt tid, budget och med rätt kvalitet. Den känslan har aldrig riktigt släppt mig. Kanske arbetar jag fortfarande för att få det att återuppstå igen efter drygt 30 år med projektledning. En passion väcktes där och då och fortfarande tror jag att projekt utgör ett arbetsformat där potential kan frisläppas, synergi kan tillkomma och att det i slutändan alltid bär med sig något större än jag själv kunde föreställa mig när jag startade.

Publicerad: 2015-02-18

Dela artikel
Facebook
LinkedIn
E-post