Frontit främst i branschen på jämställdhet

13 juni, 2017

När företaget Cinode sammanställt listan över svenska konsultbolag med flest andel kvinnor, är vi främst i branschen för andra året i rad. I år är det för första gången ett konsultbolag når upp till helt jämn fördelning mellan könen då vi  stoltserar med 50 procent kvinnor och 50 procent män. Vår VD Anneli Angeling gästbloggar om vilka framgångsfaktorer som ligger till grund för att vi lyckats med just detta. 

Ur artikeln:


När Frontit rekryterar ligger fokus först och främst på personen, därefter kompetensen. Att bolaget har haft högst andel kvinnor i branschen två år i rad är ett kvitto på att filosofin fungerar. Anneli Angeling är koncern-VD på Frontit och har fått bolaget att växa med 100 medarbetare på fyra år. Ändå är värderingsgrunden och företagskulturen lika präglad av den ovärderliga familjekänsla hon tillskriver deras framgång. Sex år i rad har företaget hamnat på listan över Sveriges bästa arbetsplatser vilket är ett gott betyg på att Frontit lyckats skapa en attraktiv arbetsplats där många trivs.
Vi är ett värderingsstyrt konsultföretag som är noga med att leva vår vision och inte låta ambitionerna stanna vid några fina ord på en PowerPoint. Läs hela artikeln

Jag tycker min viktigaste roll är att skapa en arena för medarbetare där de kan vara aktiva i de frågor de vill. Det viktiga är att vara lyhörd och inkludera alla i företagets resa. Vi anställer inte personer till en fördefinierad roll utan människor som har en massa kunskap men också är en person som delar våra värderingar och som vi är intresserade av, hela människan, på ett sätt som jag upplever som ovanligt i arbetslivet idag. Jag tror det är en av nycklarna till att vi fått en jämn balans mellan män och kvinnor, utan att ha det som uttalat mål. Nyckeln är vår starka företagskultur och våra engagerade medarbetare.
Hur lyckas vi då bygga en stark företagskultur? Här är min lista på fyra områden som ligger till grund för att vi lyckats skapa och behålla en stark kultur och värderingsgrund.
Läs mer här 
 


Publicerad: 2017-06-13

Dela artikel
Facebook
LinkedIn
E-post