Frontit fortsätter sin tillväxtresa tillsammans med Priveq

15 augusti, 2018
Frontit, ett expansivt konsultbolag med tjänster inom management och IT, har tagit in Priveq Investment som ny huvudägare för den fortsatta expansionen. Frontit har sedan 2007 ägts och aktivt drivits av en enskild huvudägare, Pierre Bjurhager, tillsammans med ledning och övrig personal. Nu stärker bolaget sin position och fortsatta tillväxt med Priveq som huvudägare och partner.
Sedan 2007 har Frontit vuxit med kontor i Stockholm, Sundsvall, Västerås, Örebro, Norrköping och Malmö och har idag ca 190 anställda. Nu står det klart att Priveq är ny huvudägare i bolaget, Priveq Investment är ett bolag med mer än 30 års erfarenhet av att investera i lönsamma tillväxtbolag. Frontits inriktning och tillväxtresa fortsätter som tidigare med VD Anneli Angeling tillsammans med företagsledning och medarbetare. Tidigare ägare kommer fortsatt att ingå i ägargruppen.
Företaget erbjuder erfarna konsulter inom management och IT till privat såväl som offentlig sektor. Frontit bidrar med kompetens och kraft till företags och organisationers förändringsarbeten. Företaget har i sju år i rad utsetts till en av Sveriges bästa arbetsplatser av ”Great Place to Work” och hade år 2017 en omsättning på 188.5 MSEK.
Frontit är ett värderingstyrt bolag med en öppen och inkluderande företagskultur med visionen ”att utveckla individer och verksamheter att nå sin fulla potential”. Det var mycket viktigt att hitta en partner som förstår och respekterar denna kultur och värdegrund och ser potentialen framåt. Priveq delar Frontits värderingar och investerar ofta i bolag med samma storlek och stark egen ledning.
”Vi är imponerade över hur Frontit genom sitt tjänsteerbjudande skapat sig en nischad position på den svenska marknaden. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans framöver och aktivt bidra till Frontits framtida tillväxt- och utvecklingsresa.” säger Henrik Westfeldt, Partner på Priveq.
”Vi är väldigt glada över att Priveq är ny tillväxtpartner till Frontit. Vi ser fram emot att ta nästa steg i vår utveckling och är övertygade om att Priveq, med sin breda erfarenhet från över 100 tillväxtbolag, kommer att kunna bidra till en spännande utveckling framöver”, säger Anneli Angeling, VD på Frontit.
För ytterligare information kontakta:
Anneli Angeling, VD Frontit
Tel: +46 (0)70 221 12 58 anneli.angeling@frontit.se
Henrik Westfeldt, Partner och investeringsansvarig, Priveq Investment
Tel: +46 (0)70 872 16 66 henrik.westfeldt@priveq.se
Om Priveq Investment
Priveq Investment har under 35 år investerat i lönsamma tillväxtbolag. Affärsidén är att skapa värde genom långsiktiga investeringar och ett aktivt ägarskap i onoterade tillväxtföretag. Totalt har sedan starten närmare 3,5 miljarder kronor investerats, vilket innebär att Priveq och dess medarbetare genomfört 123 investeringar samt lotsat 25 portföljbolag till en börsnotering. Nuvarande portfölj består av 17 bolag och portföljen har en sammanlagd omsättning på totalt ca 5,5 miljarder kronor och ca 2.250 anställda. Exempel på nuvarande portföljbolag är 21 Grams, Danfo, Ports Group, QleanAir Scandinavia och Visual Art. Bakom Priveq Investment står i huvudsak ett antal långsiktiga, institutionella pensionsförvaltare i Norden och Europa. Exempel på investerare är Skandia Liv, Fjärde AP-fonden, Kommunal Landspensjonskasse (KLP) samt Europeiska Investeringsfonden (EIF).
För ytterligare information, se www.priveq.se
Om Frontit
Frontit hjälper företag och organisationer att lyckas med förändringsarbete genom effektiva konsulttjänster inom verksamhet och IT och brinner för att skapa extraordinära och hållbara resultat genom att utveckla individer och verksamheter till sin fulla potential. Företaget har 190 medarbetare i Stockholm, Sundsvall, Västerås, Örebro, Norrköping och Malmö och har utsetts till en av Sveriges Bästa Arbetsplatser sju år i rad.
För ytterligare information, se www.frontit.se

För ytterligare information, se www.priveq.se

Du hittar även pressmeddelandet här.

Dela artikel
Facebook
LinkedIn
E-post