Vi tror på hjälp till självhjälp

12 december, 2018

Frontit vill bidra till en bättre värld genom att stötta initiativ som handlar om hjälp till självhjälp.  För varje nyrekrytering startar vi ett nytt bolag, drivet av en kvinna, i Indien eller Kenya. Vi stöttar kvinnliga entreprenörer för att de med egen handlingskraft ska kunna förändra sin familjesituation och ta sig ur fattigdom.
Vårt mål på Frontit är att bidra till positiv förändring och då inte enbart hos våra kunder utan även för behövande i världen. Vi vill bidra till att skapa förutsättningar och möjlighet för människor i utsatta delar av världen att utveckla sin förmåga att kunna påverka sin framtid på ett positivt sätt. Vårt bidrag till en bättre värld är därför att satsa på organisationer som ligger i linje med vår egen vision ”att utveckla individer och verksamheter att nå sin fulla potential”. Därför har vi valt att stödja Hand in Hand.
 

Stöttar kvinnligt entreprenörskap i Indien och Kenya

2010 startade Frontit ett initiativ kopplat till vårt företages egna tillväxt och initiativet är en naturlig del av verksamheten hela året. För varje nyrekrytering startar vi ett nytt bolag, drivet av en kvinnlig entreprenör, i Indien eller Kenya. Hittills har vi via Hand in Hand hjälpt till att starta 280 sådana bolag. Under 2018 rekryterade vi 46 nya konsulter så nu kommer Frontit att bidra till ytterligare 46 nya kvinnliga entreprenörer.
Frontit är ett entreprenörsdrivet konsultbolag som idag består av 190 medarbetare och ledas av VD Anneli Angeling.

Det är ett fantastiskt bra initiativ, vi tror verkligen på entreprenörskap och att företagande är vägen ur fattigdomVi vill vara det goda exemplet för vår omgivning, både medarbetare, kunder och konkurrenter. Vi vill inspirera andra att göra samma sak” säger Anneli Angeling.

Vår värdegrund är att få våra kunder och medarbetare att nå sin fulla potential och med våra bidrag till Hand in Hand hoppas vi att kvinnor i Indien och Kenya får möjlighet att utveckla sin fulla potential.
Hand in Hands modell för att bekämpa fattigdom bygger på hjälp till självhjälp. Fokus ligger på att utbilda och träna kvinnor i entreprenörskap. Syfte är att starta företag och skapa jobb. Varje jobb som skapas kommer normalt fyra till fem personer till del och barnen i familjerna får möjlighet att gå i skola. Studier visar att kvinnor generellt investerar 90 % av sin inkomst på familjens välbefinnande, medan motsvarande siffra för män är 30-40%. Att utbilda och stärka kvinnor är därför nyckeln för att utrota fattigdom.
 

Årets julklapp bidrar till jobb i Zimbabwe

Hand in Hand bedriver sina utbildningar i entreprenörskap på flera platser runtom i världen. I Zimbabwe har Hand in Hands arbete hittills bidragit till hela 7900 företag och 7800 jobb har skapats. Nu väntar nästa steg, via det unika projektet ”Jobs for Zimbabwe!” som startar i januari 2019. Målen är högt satta: Hand in Hand erbjuder företag att delta i ett andelsprojekt för att få mer än 1 620 människor i Chirumanzu, Zimbabwe att lämna fattigdomen för gott.
Istället för julklappar till våra medarbetare skänker vi i år pengarna till Hand in Hand genom att bli andelsägare i projektet Jobs for Zimbabwe.

Socialt ansvarstagande blir allt viktigare

För oss är det viktigt att vi gör saker vi tror på och att vi kan involvera våra medarbetare och vårt nätverk genom att också kommunicera och berätta om Hand in Hands arbete och hur vi bidrar. Alla Hand in Hands projekt har konkreta mål och hjälper människor till ett nytt liv och det är något som vi på Frontit verkligen värdesätter.
Vi tror att det blir allt viktigare att som företag ta socialt ansvar för att bidra till en bättre värld. Det är viktigt att vi gör medvetna val för att våra bidrag ligger i linje med både företagets och medarbetarnas värderingar.

Bild från Hand in Hand

Dela artikel
Facebook
LinkedIn
E-post