Webbinarium: Att leda på distans

4 september, 2020

Har ni på kort tid ställt om till att personal och chefer i stor utsträckning arbetar på distans? Den sjunde oktober sände vi vårt webbinarium om att leda på distans. Vi delade inspiration och kunskap om hur du utvecklar det egna ledarskapet för att på ett bättre sätt kunna leda och stötta medarbetarna digitalt.


Under webbinariet går vi igenom tre olika perspektiv; personligt, operativt och strategiskt ledarskap. Vi använder oss av konkreta exempel och erfarenheter som inspiration till varje delområde.

  • Personligt ledarskap – hur stödjer vi medarbetarna och hur anpassar vi ledarskapet till olika individer? Hur kan vi hjälpa till att hålla energin uppe? Hur hjälper vi medarbetare med deras personliga arbetsmiljö? Hur skapar vi tillit och trygghet? Vad kan vi göra för att bevara en medarbetarkultur som gynnar kreativitet och samverkande?
  • Operativt ledarskap – det dagliga ledarskapet. Hur får vi överhörningen att fungera, vilken struktur har vi för effektiv kommunikation? Vad behöver vi ersätta? Hur blir våra digitala möten effektiva och vilket format passar sig bäst? Vilket teknikstöd använder vi?
  • Strategiskt ledarskap – hur arbetar vi med målstyrning och långsiktiga perspektiv? Hur stöttar vi vårt långsiktiga arbete för att säkerställa resultat? Hur får vi tid till strategidagar och det långsiktiga arbetet när vi hela tiden måste lösa det operativa och akuta? Vilka digitala format kan vi ha för detta?

Målgrupp: Webbinariet riktar sig till dig som leder eller arbetar med dessa frågor och vill få ökad kunskap samt inspiration.
Talare: Eva Meunier och Kerstin Lindfors arbetar som konsulter på Frontit med fokus på ledarskap och förändring. Både Eva och Kerstin har omfattande erfarenhet av att hjälpa team och individer att lyckas med sina förändringsprojekt, och kombinerar beprövade metoder med egna erfarenheter.
Datum och tid: Onsdagen den 7/10 klockan 8.30-9.15
30 minuter föreläsning följt av 15 min frågestund.

Dela artikel
Facebook
LinkedIn
E-post