Digital tjänst – Bli förändringssmartare med Fyrarummaren® och compassionteori

23 juni, 2020

Vi jobbar vidare med förändringar och ledarfrågor och delar med oss till er av ett par verktyg för att stötta er att bli ännu mer förändringssmarta. Webbinaret med tillhörande workshop består av ett pass på sammanlagt två timmar via Teams/ ZOOM eller Skype. Ni kan vara på skilda ställen eller sitta tillsammans för att delta, lämplig gruppstorlek max 12 personer.

  • Den första timmen delar vi med oss av två teorier/modeller – Förändringens fyra rum® samt Compassionteorin – som hjälper er att förstå var organisationen, du själv och medarbetarna befinner sig under rådande förändring, samt vilka beteenden och behov som finns i de olika faserna. Du som ledare får konkreta tips på hur du kan stötta medarbetarna för att bättre förstå sig själva och den rådande situation.
  • Den andra timmen hjälper vi er att genom dialog identifiera var er organisation/grupp befinner sig i de olika faserna för en aktuell förändring, samt vad ni kan göra mer av för att stötta och underlätta den/de pågående förändringarna och därmed bli förändringssmartare som organisation.

Förändringens fyra rum®, är en väletablerad psykologisk modell som grundar sig i svensk forskning från 70-talet av Claes Janssen. Modellen beskriver de olika känslolägen som vi alla går igenom i samband med en större förändring, till exempel en organisationsförändring eller införande av Office 365. När vi använder fyrarummaren så gör vi det för att öka dialogen om förändringskänslor och tillstånd, i syfte att de organisationer vi hjälper ska lyckas bättre med sina förändringar. (Förändringens fyra rum® ägs av Fyrarummaren AB).

Vi kommer även prata om en relativt ny modell som heter Trecirkelmodellen. Den beskriver hur vår hjärnas fokus skiftar mellan drivsystemen hot, prestation och återhämtning. Trecirkelmodellen ingår som central del i något som heter compassionteori. Knepet är att bli medveten och söka större balans mellan de olika motivationssystemen för att söka glädje, lugn och närhet via kroppens trygghetssystem som skapar hälsa och välmående.

Målgrupp: Arbetslag eller en avdelning/enhet eller en HR-avdelning som vill träna upp sin förmåga att hantera sig själv och grupper i förändring.

Pris: Från 15 000 kr, kontakta oss för mer information.

 

Läs även om: Digital tjänst: Grunderna i förändringsledning

Dela artikel
Facebook
LinkedIn
E-post