Kurser via Lexicon

24 december, 2014

Nedan finner du de kurser som vi erbjuder via vår samarbetspartner Lexicon. Dessa kurser genomförs såväl öppna som företagsanpassade. Under varje kurs finns bokningssida för de öppna kurserna. Vill du istället genomföra en företagsintern kurs, anpassad efter era behov? Kontakta oss i sådant fall för en offert!

 • Agil kravhantering

  Projekt som drivs med agila metoder blir allt vanligare. Vad som inte diskuteras så ofta är om och hur kravprocessen förändras jämfört med i projekt som bedrivs med mer traditionella projektmetoder. Kan vi behålla invanda metoder och modeller eller måste dessa ersättas av andra arbetssätt?
  Läs mer

 • Introduktion till agila metoder

  Det agila synsättet vinner anhängare inom systemutvecklingsområdet. Allt fler systemutvecklingsprojekt genomförs enligt agila metoder som t.ex Scrum. Verksamhetssidan har inte riktigt hängt med och fortsätter att arbeta med projektstyrning och kravspecifikation i traditionell stil.
  Läs mer

 • Agil projektledning – att leda och driva agila projekt

  Vi reder ut begreppen PPS och PEJL, kommer med praktiska tips på hur man gör och fokuserar på ett antal kritiska moment i projektarbetet. Med ett agilt synsätt kommer dina projekt lyckas i en högre omfattning! Med lyckas menar vi, leverera i tid, till överenskommen kostnad och med rätt funktionalitet.
  Läs mer

 • Praktisk projektledning – Att planera

  Projektmodellen stöder projektet hela vägen, från idé till leverans. Utbildningen fokuserar på projektets viktigaste del – den planerande fasen – med de olika metoder och verktyg som behövs, men belyser även hur lagda planer skall följas upp, hur ett projekt skall avslutas (leverans) respektive utvärderas.
  Läs mer

 • Praktisk projektledning – Att leda

  Utbildningen är uppbyggd kring en projektledares ledarroll och handlar mycket om hur kommunikation kan och bör fungera. Att leda ett projekt skiljer sig från att leda en verksamhet, inte minst utifrån det begränsade tidsperspektivet.
  Läs mer

 • Att arbeta i projekt

  Utbildningen är uppbyggd kring en generell projektmodell med dess olika beståndsdelar. Projektmodellen stöder projektet hela vägen. Utbildningen fokuserar på att ge en förståelse för projektets viktigaste del – den planerande fasen och att en projektmedarbetare skall kunna förstå varför projektledaren agerar som han eller hon gör.
  Läs mer

Kontakt och Bokningsvillkor

Här hittar du bokningsvillkor för kurserna, samt kontaktuppgifter till Lexicon.

Dela artikel
Facebook
LinkedIn
E-post