Frontit del av projekt för att etablera nytt e-handelslager på Apotek Hjärtat

I oktober invigdes Apotek Hjärtats nya e-handelslager i Norrköping. Frontit var så klart på plats när Hjärtats vd Monika Magnusson stolt klippte bandet, eller rättare sagt tejpen, till den nya lagerytan. Och lika stolta är vi över att ha varit del av Hjärtats förändringsresa!

 

Frontit har medverkat med två konsulter i Hjärtats projekt för att etablera ett nytt e-handelslager i Norrköping. Mattias Lundholm har haft ansvar för att flytta och driftsätta all automation på det nya lagret och Denise Thomsson har projektlett genomförandet av flytten på ett övergripande plan.

 

– Det är extra kul att vi fått till en teamleverans, säger Mattias. Även om vi haft ansvar för olika delar i projektet har vi lätt kunnat hjälpa varandra, både som bollplank och i konkreta frågor där det behövts samordning.

 

Lina Äse är Logistik- och farmacichef på Apotek Hjärtats e-handelslager och har arbetat tillsammans med Mattias och Denise i de olika projekten som de har drivit.

 

– Både Mattias och Denise har ett väldigt professionellt förhållningssätt. De är båda två duktiga på att snabbt sätta sig in i våra utmaningar och komma med konstruktiva förslag. Vi har verkligen uppskattat deras förmåga att strukturera upp komplexa problem och hugga i operativt där det har behövts, berättar Lina.


Det var Mattias som spelade in Denise när Hjärtat var i behov av en ytterligare projektledare. Denise har förutom projektledning även arbetat med verksamhetsutveckling vilket var ett bra komplement till den logistikkompetens som redan fanns i projektet.

 

– Jag har stöttat upp verksamheten med att planera och koordinera – att påminna, bocka av, ringa folk och se efter så att allt går enligt plan. Och fånga upp när det inte gör det, för att parera och hitta en ny lösning, berättar Denise.

 

Både Mattias och Denise har arbetat nära Hjärtats ledningsgrupp och personer med ansvar för olika verksamhetsfrågor. Båda har trivts, känt sig välkomna och samarbetet har fungerat väldigt smidigt.

 

– Det handlar i alla projekt om att vara lyhörd och se var vi kan stötta för att få våra kunder att vilja, kunna och våga driva förändringar. I det här fallet var det ett nytt e-handelslager och i andra fall kan det handla om en digitaliseringsresa eller att hitta former för den nya arbetsplatsen, avslutar Mattias.

Läs några av våra kundcase

Det nya aktivitetsbaserade kontoret

Örebro kommun skulle sammanföra fyra förvaltningar med totalt 350 medarbetare och samtidigt flytta in dem i nya lokaler. Man passade då också på att införa en aktivitetsbaserad kontorslösning, understödd av olika nya digitaliserade lösningar. Frontit ledde projektet från start till mål.