Fredrik Ström, projekt- och förändringsledare

”Jag befinner mig på en utvecklingsresa där resan är målet”

Fredrik Ström håller till vardags till i Sundsvall, på Frontits kontor eller hos Försäkringskassan. Där har han ett uppdrag som projektledare på IT-sidan, ett projekt han beskriver som dynamiskt, varierande och händelserikt. Han ser sig själv som en dedikerad person som smörjer kugghjulen. Exakt vad det innebär beror på situationen och människorna. Ibland kan det handla om att vara den som antecknar och organiserar, ibland den som ställer frågor för att vidga perspektiven och emellanåt den som tar ansvar för att leda gruppen framåt.

- Jag försöker att inte komplicera saker för mycket och ta den roll där jag gör mest nytta. Jag har varit alltifrån bakgrundsspelare till lagkapten genom arbetslivet och trivs med alla delarna av projektledningsyrket, säger Fredrik.

Det är en blandning av metod, struktur, problemlösning och att jobba med människor som gör att Fredrik gillar att jobba med projekt- och förändringsledning. Det är också själva processen som är spännande, att hitta bästa vägen till målet.

- Ibland är det utmanande, till exempel om distansen till det man vill skapa är för lång. Då blir det bara ångest. För att komma framåt behöver man i stället sänka blicken och sätta konkreta delmål för resan. En bit in, när man kan slänga en blick över axeln och se hur mycket som åstadkommits, blir det lättare att titta mot horisonten igen och tro på att hela resan är möjlig, berättar Fredrik.

Han har en bakgrund på Bolagsverket och har bland annat jobbat med olika EU-projekt. Det var verkligen ingen självklarhet att lämna en miljö där han trivdes otroligt bra, och jobbade med spännande frågor, för konsultyrket.

- Jag ser på min karriär som en utvecklingsresa där själva resan är målet så jag var för nyfiken för att säga nej till ett möte när Frontit hörde av sig. Sen gillade jag känslan som infann sig när jag klev in på kontoret i Sundsvall och mötte de som idag är mina kollegor, avslutar Fredrik.

Kontakta Fredrik för mer information

Fredrik

Ström

Konsult

Läs om våra medarbetare