Frida Liljenroth, projektledare

”Hållbarhet berör alla verksamheter idag. Det är ett nödvändigt och viktigt förändringsarbete.”

Frida Liljenroth är en av Frontits stjärnor på projektledning. Hon håller till i Örebro och har under senaste året drivit två projekt parallellt. Det ena är ett kunduppdrag med fokus på processkartläggning och byte av ledningssystem. Det andra är ett internt projekt som handlar om Frontits eget hållbarhetsarbete.

- Jag har en bakgrund inom projekt- och programledning inom industrin och det har jag stor nytta av i mitt nuvarande uppdrag hos kund. I det interna projektet utvecklar jag nya förmågor och får lära känna kollegor från andra orter. En perfekt mix!

Frida har haft ögonen på hållbarhetsområdet ett tag och när chansen att projektleda arbetet med Frontits egen hållbarhetsstrategi dök upp, så tog hon den utan att tveka.

- Jag vill jobba mer med hållbarhet framöver så det var en perfekt dörr som öppnades. Vår strategi bygger på fyra delar - vårt företag, våra medarbetare, våra uppdrag och vårt bidrag till samhället. Hållbarhet är ett brett område som spänner från att minska sitt klimatavtryck till att förbättra frågor som rör jämlikhet och mångfald, berättar Frida.

Frida poängterar att hållbarhet är något som berör alla verksamheter idag. Det är ett nödvändigt och viktigt förändringsarbete som innebär både nya krav och affärsmöjligheter. Själv har hon en bakgrund inom bland annat finans och revision och ser många likheter mellan just finansiell revision och hållbarhet.

- Det finns en bild av att hållbarhet är något luddigt men det behöver bli mer konkret. Precis som inom revision krävs både struktur, mätning och rapportering, säger Frida.

Förutom projektledning och hållbarhet så är det skidåkning som gäller. Både utför och på längden. Gärna tillsammans med kollegor!

- Frontit arrangerar en skidresa varje år. I år var vi i Narvik och det var en helt fantastisk upplevelse – skidor med havsutsikt, dessutom en massa sol och skratt tillsammans med kollegor från våra olika kontor i Sverige, säger Frida.

Fridas Frontitresa började under pandemin. Hon var nyfiken på att prova på livet som konsult när en rekryteringsannons dök upp i flödet på LinkedIn.

- Jag kände ingen på Frontit så det var en chansning. Det har visat sig att det var en bra chansning, avslutar Frida.

Kontakta Frida för mer information

Frida

Liljenroth

Konsult

Läs om våra medarbetare