Frontit på plats under Sundsvall 42

30 september, 2015

Den 13-15 oktober är det dags för årets upplaga av Sundsvall 42 som i år har det övergripande temat ”Verksamhetsutveckling i det digitala samhället”. Frontits konsulter Fredrik Cillerwall och Annika Andersson medverkar på årets konferens som delkonferensledare samt seminariehållare.

Delkonferensledare på spåret ”IT i samhället”
Fredrik Cillerwall, konsult på Frontit, är i år en av delkonferensledarna till ett av de nio olika spåren som hålls. Spåret som han är ansvarig för är ”IT i samhället – Möjligheter och risker i den digitala tiden”. Konferenspasset kommer att behandla allt från ”geodata inom skolan”, till nya sätt att hyra in IT-specialister till ”Digital Bank$ter – based on a true story”.

Fredrik Cillerwall
Fredrik Cillerwall

Det handlar om hur digitala tjänster dagligen manipuleras bakom legala fasader som varken vi eller myndigheter har insyn i.


Fördelarna med ett besök är många
Det finns många anledningar till varför man ska ta sig tid att besöka Sundsvall 42. Varje år besöker 700-1000 personer Sundsvall 42 och omfattar cirka 80 föreläsningar fördelade på tre dagar med start den 13 oktober.

 ”Fördelarna med Sundsvall 42 är den stora variationen av ämnen och områden som behandlas, den trevliga atmosfären, de goda möjligheterna till nätverkande samt att höja sin kompetens inom specifika områden”, menar Fredrik.

Frontit håller seminarium tillsammans med Sveaskog
Annika Andersson, konsult på Frontit, medverkar även hon på konferensen och kommer tillsammans med en kollega från sin kund, Sveaskog, hålla ett seminarium under temat förändringsledning. Seminariet ”Ut med katedern!” kommer att handla om Sveaskogs förändringsresa som Annika just nu arbetar med. Under seminariet kommer de att berätta om ansatsen i förändringsarbetet, att programmet ska genomföras helt utan utbildning. Ett komplext verksamhetssystem ska levereras. Vi kommer att berätta om varför vi vill ta bort utbildningssteget i förändringsarbetet och vilka effekter det fått.

Annika Andersson

”Det är dags att utmana den reflexmässiga ansatsen att varje systemförändring automatiskt leder till utbildning eftersom utbildning har en tendens att användas som ett alibi för bristande, eller rent av dålig, förändringsledning och dålig design”, säger Annika.

Läs mer om Sundsvall 42 och årets program
 
 
Publicerad: 2015-09-30

Dela artikel
Facebook
LinkedIn
E-post