Anneli Angeling firar 10 år som vd på Frontit  

9 maj, 2022

Det var värdegrunden som fick Anneli Angeling att välja Frontit. Och det är den som fått henne att stanna. I år firar Anneli 10 år som vd på Frontit och under hennes ledning har Frontit växt både sin affär och till antalet medarbetare. Fortsatt tillväxt står på agendan framöver och siktet är inställt på lokal närvaro i fler städer i Sverige.

 

Här delar jubilaren med sig av historien, nuet och framtiden. 

Frontit består av otroligt kunniga och schyssta människor. När jag kom in var vi drygt 50 personer och nu är vi strax över 200. Vi har utvecklats massor men ändå lyckats bibehålla vår själ. Det är jag stolt över!

Anneli beskriver sin roll som vd likt en orkesterledares. Hon är bra på att se vad människor kan och vad som får dem att lyfta. I grunden handlar det om omtanke och ärlighet.

Jag tycker genuint om människorna på Frontit. Och jag tror att det märks. Två av mina främsta kännetecken är att jag är väldigt ärlig och helt utan pokerfejs så det syns alltid på mig vad jag tycker. Det kan vara både bra och dåligt.

Fokus på utveckling och förbättring

Frontit driver förändring med människan i fokus. Det gäller även internt. Anneli älskar utveckling och vill hela tiden göra saker bättre. Hon berättar att hon delar den drivkraften med sina 200 kollegor.

 

” Vi är i allra högsta grad ett levande företag och jag tror vi har Sveriges mest engagerade medarbetare. Det är fantastiskt att vara vd i ett bolag där det finns en så stark intern kraft.”

 

 

Tio år sammanfattas inte i en handvändning. Men det finns såklart initiativ som värmer lite extra att se tillbaka på.

 

Ett av dem är Spirit som Anneli tog initiativ till under hennes första tid som vd och som fortfarande lever kvar och utvecklas på egen hand. Spirit är en grupp medarbetare från alla kontor som tillsammans arbetar för att främja trivsel och se till att värderingarna lever och utvecklas.

 

Anneli utsedd till Årets vd

 

År 2018 blev Anneli utsedd till årets vd i kategorin mellanstora bolag, en händelse som hon beskriver med stolthet. 

”För mig är det viktigt att medarbetarperspektivet alltid är närvarande. Jag vill förstå vad mina kollegor tycker och känner och jag vill att vi driver Frontit framåt tillsammans. Medarbetarna driver alltifrån hälsoutmaningar till vårt hållbarhetsarbete. Deras engagemang är ovärderligt för vår vardag och framtid.”

 

 

Juryns motivering när Anneli blev utsedd till årets vd ”Med en god förmåga att lyssna, sprida värme och skapa engagemang bland medarbetarna är Årets VD i kategorin Mellanstora företag en trygg och beslutsam ledare som tagit med sitt team på en stor framgångsresa.

 

Genom en prestigelös men samtidigt självsäker ledarstil, och en stor tillit till sin egen och sina medarbetares kompetens, har pristagaren fått sitt företag att växa ochexpandera – utan att låta företagskulturen gå förlorad på vägen.

 

Där människor trivs och mår bra finns ett löfte om framgång, och Årets VD vet hur det löftet ska infrias.”

” Det var såklart ett fantastiskt kvitto på att mitt ledarskap uppskattas. Mest glad blev jag över att kollegor tagit sig tid att nominera mig och beskriva mitt ledarskap på ett så fint sätt.”

 

Under de senaste tio åren har det inte varit en lugn stund. Och resan fortsätter med samma fart framöver.

Planen är att fortsätta bygga världens bästa bolag. Vi ska växa i Sverige på fler orter, med fler erfarna och kunniga medarbetare. Vårt fokus i närtid är också att stärka vårt varumärke ytterligare och bli ännu kändare på marknaden.

Men först ser Anneli fram emot något som även resten av Frontit har längtat efter. Att ses!

 

” Jag är en people-person och tycker det har varit tufft att leda utan att träffas. Vi har en fysisk kick-off inplanerad efter sommaren och det ser äntligen ut som det kommer gå att genomföra. Det ska bli så roligt!” 

 

Dela artikel
Facebook
LinkedIn
E-post