Ett varmt plagg är inträdesbiljetten när Frontit anordnar värmande AW:s

5 december, 2021

Det hela började för fem år sen. Två Frontitkollegor, Lars och Pierre, tog kontakt med Gula Änglarna, en ideell organisation som stödjer människor i hemlöshet. Tillsammans formade de idén att samla in varma kläder till behövande. Nu har det blivit en tradition som genomförs när det börjar bli kallare ute.

 

Lars fixade grytan och Pierre bakade surdegsbrödet. Kunder och vänner bjöds in och inträdesbiljetten var ett värmande plagg. Allt som samlades in lämnades sedan över till Gula Änglarna som såg till att de nådde fram till människor i behov av dem. Sedan dess har traditionen spridit sig till alla Frontits kontor.

Värmande AW:s har blivit en del av vår kultur på Frontit. Alla kontor har hittat egna samarbeten med lokala organisationer, berättar Jenny Visén som är konsultchef på Frontit i Stockholm.

Vårt nystartade kontor i Uppsala har precis genomfört sin första värmande AW. De samarbetade med Uppsala Stadsmissions verksamhet Mikaelsgården, en öppen dagverksamhet som ger stöd till vuxna människor som lever i hemlöshet, brottas med beroende, psykisk ohälsa eller upplever andra sociala problem. 

 

Alla gäster uppmanades att ta med ryggsäckar, varma skor och jackor, något som behövs varje vinter. 

Frontits klädinsamling till förmån för Uppsala Stadsmission betyder väldigt mycket. Att företag engagerar anställda och kunder är viktigt eftersom behovet är stort av värmande kläder inför vintern, säger Peter Asplund som är ansvarig för företagssamarbeten på Uppsala Stadsmission.

Värmande AW:s är en idé som gärna får sprida sig utanför Frontit. Det finns många som behöver varma kläder. Dessutom är det både enkelt att arrangera och uppskattat bland alla som kommer, säger Ulf Vårlid, kontorschef i Uppsala, som precis arrangerat Uppsalas första Värmande AW.

 

Vill ditt företag också bidra i jul? Uppsala Stadsmission har tagit fram ett antal förslag för hur företag kan bidra så att barn och vuxna i fattigdom har varma kläder i vinter, mat i kylskåpet under julen och får stöd på sin väg ur fattigdomen. 

 

Kika in här eller kontakta Peter Asplund på Uppsala Stadsmission direkt: peter.asplund@uppsalastadsmission.se eller 073-081 99 40.

Dela artikel
Facebook
LinkedIn
E-post