Hos oss är jämställdhet en självklarhet

8 mars, 2021

Att Frontit är ett av konsultbranschens mest jämställda företag är ingen slump. Det grundar sig på en övertygelse om att den bästa kompetensen finns bland både kvinnor och män. Samt en tro på att jämställdhet förbättrar välmående och resultat. Idag arbetar 49% kvinnor och 51% män på Frontit och både koncern-vd och styrelseordförande är kvinnor.

Frontit är proffs på att driva förändring och komplexa projekt. Medarbetarna är erfarna, prestigelösa och drivna konsulter.

– Vi växer och letar alltid efter den bästa kompetensen. Halva mänskligheten är kvinnor så det är självklart för oss att även hälften av den bästa kompetensen finns bland kvinnorna, säger Anneli Angeling, koncern-vd på Frontit.

Jämställdhet och ledarskap är två framgångsfaktorer som gjort att Frontit under många år funnits med på listan över Sveriges Bästa Arbetsplatser. År 2018 fick Anneli dessutom utmärkelsen Årets VD bland medelstora företag för sin förmåga att skapa engagemang och sprida värme genom sitt prestigelösa, trygga och beslutsamma ledarskap.

– Vi är ett bolag med stort hjärta. Hos oss finns det plats för att vara en hel människa och ingen behöver sätta upp en fasad på jobbet. Det beror mycket på våra värderingar, men också på att vi har en jämn könsfördelning. Vi har en generös och inkluderande kultur där vi hjälper varandra. Dessutom skrattar vi ofta tillsammans. Det gör oss starkare som bolag, fortsätter Anneli.

Att vara ett jämställt bolag gör det roligare att gå till jobbet samt säkerställer att fler perspektiv beaktas i alla frågor. Det gör att Frontit hela tiden förbättras både som arbetsplats och som strategisk förändringspartner till kunderna.

– Frontit arbetar med förändring och det handlar alltid om människor. Jämställdhet och en inkluderande kultur är bra för affärer, kunder och medarbetare. För ett företag som Frontit, med en bred kundbas i många olika branscher, är det helt avgörande, säger Maria Wasing, Frontits styrelseordförande.

Det finns många undersökningar som visar på att ett jämställt bolag både ger ökad vinst och högre aktievärdering.

– Företag med minst 30% kvinnor i ledningen har upp till 6% högre vinst än de som helt saknar kvinnliga chefer. De jämställda bolagen på Allbrights gröna lista har de senaste tre åren haft en kursutveckling på +65%. Det säger allt om kopplingen mellan jämställdhet och resultat, fortsätter Maria.

Arbetet med att skapa en riktig bra arbetsplats för både kvinnor och män är ett ständigt utvecklingsarbete.

– Det handlar om att vara väldigt lyhörda för behoven som våra medarbetare har. Vi försöker skapa balans för varje individ och ger alla en möjlighet att påverka sin arbetssituation efter sin livssituation. Eftersom vi är ett jämställt företag så är det helt naturligt att vi har utvecklat en arbetsplats som passar för både kvinnor och män. Det är jag stolt över, avslutar Anneli.

Dela artikel
Facebook
LinkedIn
E-post