Hur digitalt mogen är er verksamhet?

6 mars, 2017

Under våren publicerades CIO Swedens lägesrapport där 244 svenska IT-beslutsfattare svarat på frågor om vad som ligger högst på deras agenda under 2017. En intressant slutsats i rapporten är att digitaliseringen är fortfarande den största trenden och samtidigt den största utmaningen. 59% av de tillfrågade saknar en strategi för digitalisering. Men var befinner sig företagen på sin digitala resa? Ett bra sätt att börja förstå sitt nuläge är att ledningen genomför en enklare test som identifierar hur man ser på organisationens digital mognad.

Förra året släpptes boken ”Att leda digital transformation” av Marie Andervin och Joakim Jansson från DigJourney och har sålts i över 5000 exemplar.
I boken förklaras digital transformation och arbetsmetodiken, Den Digitala Mognadsmatrisen, som syftar till att hjälpa ledning att ta kommando över transformationen. Boken tar utgångspunkt i att framgångsrik digitalisering förutsätter innovation, god förändringsledning och digital mognad.

Nu inleder Frontit samarbete med DigJourney och Margareta Brauns, Affärsområdesansvarig för Frontits tjänster inom verksamhetsutveckling, säger:

– Det känns mycket spännande att tillsammans med DigJourney kunna hjälpa våra kunder på ett strukturerat sätt att komma igång med sin digitala transformation. Allt fler inser att digitaliseringens påverkan på bolagets överlevnad och konkurrenskraft blir allt större och man ställer sig frågan hur man ska gå tillväga.


Workshop – Digital mognadsanalys

Tid: En halvdag

Upplägg: Interaktiv workshop för er som vill kraftsamla och komma igång med digitaliseringen. Workshopen utgår från gruppens syn på organisationens digitala mognad och ni får en grundläggande förståelse för vad digitalisering är, effekter och påverkan på er organisation samt hur ni strukturerat kan organisera er transformation.  

Intresse: Vill du ha hjälp med att få koll på er digitala mognad? Behöver du hjälp med att skapa samsyn och kraft i er digitala resa?

Läs mer här

 


Publicerad: 2017-03-06

Dela artikel
Facebook
LinkedIn
E-post