Inlägg av Ulrika Park – Ett slag för Kanban i projektportföljen eller prioritering på riktigt

19 januari, 2016

Ulrika Park, kravanalytiker på Frontit, delar med sig av sina tankar och reflektioner i inlägget ”Ett slag för Kanban i projektportföljen – eller prioritering på riktigt.”

Ur inlägget

Jag och en kollega hade nyligen ett samtal om de utmaningar och problem, som många utvecklingsorganisationer brottas med idag. Flera organisationer har numera ett antal ”agila” leveransteam (internt och externt) som leds av en produktägare eller motsvarande, och möjligen en teamledare/Scrummaster eller liknande. De jobbar enligt Scrum- eller Kanban-liknande metoder, med stå-upp-möten, kanske demos, sprintplaneringar och retrospektiv. Kanske är teamen indelade enligt ett feature-tänk t.ex ”sök”, ”betalningar”, ”inköp” etc.

Ändå går det så långsamt. I alla fall jämfört med förväntningarna. Time to market upplevs inte snabbare. Allting fastnar någonstans, och de prioriterade initiativen (t.ex projekt) levererar inte.  

Vad gör man åt detta? Är det teamindelningen som är fel? Eller metoderna? Behöver vi mer styrning och kontroll? Noggrannare riskanalys? Har teamen fått för mycket självstyre,  latar de sig rentav? Eller är produktägarna för svaga?

Läs hela inlägget

Skärmavbild 2016-01-19 kl. 14.41.54
 
 
Publicerad: 2016-01-19
 
 

Dela artikel
Facebook
LinkedIn
E-post