Frontit en av Gasellerna i Stockholm 2011

30 november, 2011

Frontit, som erbjuder seniora konsulter i gränslandet mellan verksamhet och IT, blev ett av Gasellföretagen på Dagens Industris Gasellgalan 28 november 2011. Det visar på över 100% tillväxt under perioden 2007-2010 samt sunda finanser.
Frontit är stolta över att vara utsedda till Gasellföretag 2011. Kriterierna för att få utmärkelsen är bland annat:

  • offentliggjort minst fyra årsredovisningar
  • minst fördubblat sin omsättning, mellan år 1 och år 4 i mätningen
  • ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren
  • ett samlat rörelseresultat för de fyra räkenskapsåren som är positivt
  • att allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner
  • sunda finanser

– Det är mycket mycket glädjande att vi fått denna utnämning redan nu. Det är trots allt i år vi påbörjat en större expansion genom att etablera våra kontor i Sundsvall och Västerås, säger VD Markus Ekelund. Så vår målsättning är att bli Gasell under ett antal år till.

Personalen är Frontits viktigaste tillgång och tillväxttakten är hög. Därför är det viktigt att rätt personer kommer till företaget. I rekryteringsprocessen är det därför ett stort fokus på att passa in i företagskulturen. Detta illustreras bland annat av att Frontits arbetande styrelseordförande, i princip alltid är en av de som intervjuar aktuella kandidater. Tankarna kring detta har vi spelat in i en liten intervju, som finns tillgänglig på Youtube. 

– Vår framgång bygger i hög grad på ett gediget entreprenörsskap och en förmåga att rekrytera kompetenta och eftertraktade konsulter med bevisad förmåga att kunna ta nyckelroller i projekt och förändringsarbete, samt arbeta som rådgivare eller utbildare inom detta områdesäger Pierre Bjurhager, arbetande styrelseordförande.

Dela artikel
Facebook
LinkedIn
E-post