Frontit expanderar i Sundsvall – anställer 15 personer ytterligare

12 april, 2011

Frontit öppnar kontor i Sundsvall och har på kort tid anställt 15 medarbetare. Med uppdrag hos Försäkringskassan, Telia, CSN och Landstinget har Frontit tagit sig in på marknaden. Ambitionerna är höga. Under 2011 året ska ytterligare 15 personer rekryteras.
Frontit är ett av Sveriges snabbast växande konsultföretag inom projektledning, förändringsledning och processeffektivisering av verksamheter. För några månader sedan påbörjades etableringen i Sundsvall. På kort tid har 15 medarbetare anställts och många kunduppdrag påbörjats. Nu ska ytterligare 15 konsulter anställas. Förutsättningarna för expansionen är goda.

– Det finns en stor efterfrågan på de tjänster vi erbjuder. Jag har fått många signaler från marknaden att de vill ha mer senior projektledning och verksamhetsutveckling. Med den takt vi har just nu, tillsammans med att marknaden växer, kommer det inte att vara några problem att växa, säger Jonas Grundberg, regionchef för Sundsvall.

Jonas rekryterades från Sogeti för att bygga upp kontoret i Sundsvall. En av anledningarna att han valde Frontit är den erfarenhet som finns i styrelsen med Pierre Bjurhager, arbetande styrelseordförande och ny ägare sedan 2007, och Jan-Erik Karlsson, tidigare vd på Capgemini.

– Frontit har den perfekta kombinationen av drivet entreprenörskap och gedigen erfarenhet av att verkligen lyckas genomföra förändringsprojekt. Det finns en framåtanda som är väldigt tilltalande. Jag ser fram emot en spännande resa.

Frontit har sedan 1969 har arbetat mycket med utbildning, under namnet Projektstyrning. Med ägarbytet 2007 bestämdes att bolaget skulle fokusera mer på konsultverksamheten. En expansion var nödvändig för att svara upp mot kundernas efterfrågan. Idag har Frontit totalt 60 medarbetare i Stockholm, Sundsvall och Västerås, och söker nu aktivt nya seniora konsulter i hela landet.
Frontit har en lokal mitt på torget i Sundsvall, på Storgatan 26. I början av maj ska kontoret invigas.

Dela artikel
Facebook
LinkedIn
E-post