Nya styrelseledamöter i Frontit

3 februari, 2012

Frontit har i samband med extra bolagsstämma utsett en ny styrelse. Utöver Styrelseordförande Pierre Bjurhager, tillika huvudägare, har ledamöterna Peter Sjögren och Lotta Lundén valts in.

- Vi är övertygade om att Lotta och Peters erfarenheter kommer att vara viktiga och nödvändiga komponenter i bolagets expansion och utveckling. De kommer att tillföra energi och nytänkande vilket vi tror kommer att inspirera oss alla. säger styrelseordförande Pierre Bjurhager.

Peter Sjögren
Peter är advokat med stort affärssinne och en stor portion kreativt tänkande. Peter har en jur.kand. från Uppsala Universitet och en G.M.P. från Harvard Business School. I sin yrkesverksamma roll som advokat har Peter arbetat i New York, varit affärsutvecklingsansvarig för den Indiska marknaden, haft all tänkbara chefsroller på en advokatbyrå, skrivit böcker och ett stort antal artiklar, föreläst och varit aktiv som styrelseledamot. Peter lämnade Delphi Advokatbyrå 2011 för att ägna större delen av sin tid år styrelseuppdrag och affärsutveckling. Peter sitter idag i ett tiotal styrelser alltifrån verksamheter inom finansiering, riskkapital, logistik, plastikkirurgi och Cosmeceuticals. Peter har också en stark entreprenöranda. Under 2011 var han med och startade logistikföretaget Navichian AB och riskkapitalbolaget Crowd Equity AB.
Lotta Lundén
Lotta har drygt 20 års erfarenhet från ledande befattningar inom detaljhandeln, både inom Sverige och internationellt. De flesta åren för IKEA, bl. a. som AO-chef för IKEA of Sweden och Commercial Director för IKEA i Singapore/Malaysia och som VD för Guldfynd/ Hallbergs Guld. Lotta har tidigare haft styrelseuppdrag i företag såsom Assa Abloy, JC, Adlibris, Green Cargo, Akademibokhandeln, Exportrådet och Sefina Finance. Idag fokuserar hon i huvudsak på styrelsejobben och är ledamot i Statoil Fuel and Retail AS, (Lammhults Design Group, Swedol, MultiQ, Bergendahls Food, Bergendahls Fashion, Twilfit, JB Education, Axcel (Swedish Industrial Board), Svensk Form och Bemz. Hon är dessutom Senior Advisor inom Konceptverkstan.

Dela artikel
Facebook
LinkedIn
E-post