Agil guru höll föredrag om agila metoder hos Frontit

9 september, 2015

Tomas Gustavsson, en av de ledande förespråkarna för agila metoder, besökte Frontits kompetensnätverk inom projektledning på vårt kontor i Stockholm tidigare i veckan. Tomas höll föredraget ”Vad är viktigt för att få agila metoder att fungera? Vad säger forskningen?” och är bland annat författare till storsäljaren ”Agil projektledning” samt årets projektbok 2008 ”Agile : konsten att slutföra projekt”.

Drygt 20 personer deltog på plats på vårt kontor i Villa Ludvigsberg och ytterligare lika många deltog via Skype for Business på kontoren i Västerås, Sundsvall, Norrköping och Malmö.

Det var ett spännande seminarium som bland annat berörde motivationsfaktorer, teamsammansättning, teammedlemmarnas förmågor, WiP per teammedlem, teamstorlekar, estimeringsmetodiker och dess påverkan på genomflöde av user stories och kvalitet i slutleveransen. Ett seminarium som stimulerade till spänstig frågestund, diskussion om forskningsresultaten och praktisk tillämpning i de egna uppdragen. Underhållande och utvecklande samt ett bra tillskott i Frontits arbete med att ta de agila principerna ut i verksamhetsutvecklingsprojekten.

Tomas Gustavsson
Tomas Gustavsson

 
Publicerad: 2015-09-09

Dela artikel
Facebook
LinkedIn
E-post