Vi tror på hjälp till självhjälp

20 december, 2019

Frontit vill bidra till en bättre värld genom att stötta initiativ som handlar om hjälp till självhjälp.  För varje nyrekrytering startar vi ett nytt bolag, drivet av en kvinna, i Indien, Kenya, Zimbabwe och Afghanistan. Vi stöttar kvinnliga entreprenörer för att de med egen handlingskraft ska kunna förändra sin familjesituation och ta sig ur fattigdom. Även årets julgåva går till kvinnliga entreprenörer. Vi bidrar också till att möjliggöra skolgång och utbildning för afghanska flickor.
Vårt mål på Frontit är att bidra till positiv förändring och då inte enbart hos våra kunder utan även för behövande i världen. Vi vill bidra till att skapa förutsättningar och möjlighet för människor i utsatta delar av världen att utveckla sin förmåga att kunna påverka sin framtid på ett positivt sätt. Vårt bidrag till en bättre värld är därför att satsa på organisationer som ligger i linje med vår egen vision ”att utveckla individer och verksamheter att nå sin fulla potential”. Därför har vi valt att stödja Hand in Hand.

Stöttar kvinnligt entreprenörskap

2010 startade Frontit ett initiativ kopplat till vårt företages egna tillväxt och initiativet är en naturlig del av verksamheten hela året. För varje nyrekrytering startar vi ett nytt bolag, drivet av en kvinnlig entreprenör, i Indien, Kenya, Zimbabwe eller Afghanistan. Hittills har vi via Hand in Hand hjälpt till att starta 342 sådana bolag. Under 2019 rekryterade vi 39 nya konsulter så nu kommer Frontit att bidra till ytterligare 39 nya kvinnliga entreprenörer.
Frontit är ett entreprenörsdrivet konsultbolag som idag består av 200 medarbetare och leds av VD Anneli Angeling.

Det är ett fantastiskt bra initiativ, vi tror verkligen på entreprenörskap och att företagande är vägen ur fattigdomVi vill vara det goda exemplet för vår omgivning, både medarbetare, kunder och konkurrenter. Vi vill inspirera andra att göra samma sak” säger Anneli Angeling.

Vår värdegrund är att få våra kunder och medarbetare att nå sin fulla potential och med våra bidrag till Hand in Hand hoppas vi att kvinnliga entreprenörer får möjlighet att utveckla sin fulla potential.
Hand in Hands modell för att bekämpa fattigdom bygger på hjälp till självhjälp. Fokus ligger på att utbilda och träna kvinnor i entreprenörskap. Syfte är att starta företag och skapa jobb. Ett startat företag beräknas i snitt försörja en familj på fem personer och barnen får gå i skolan.

Årets julklapp bidrar till fler kvinnliga entreprenörer

Istället för julklappar till våra kunder och medarbetare skänker vi i år istället pengarna till Hand in Hand genom att bidra till ännu fler kvinnliga entreprenörer.
För oss är det viktigt att vi gör saker vi tror på och att vi kan involvera våra medarbetare och vårt nätverk genom att också kommunicera och berätta om Hand in Hands arbete och hur vi bidrar. Alla Hand in Hands projekt har konkreta mål och hjälper människor till ett nytt liv och det är något som vi på Frontit verkligen värdesätter.

Utbildning för afghanska flickor

2012 startade vi ett viktigt intiativ där vi finansierar vi ett års skolgång för ett antal afghanska flickor på landsbygden genom Svenska Afghanistankommitéen, SAK . I år möjliggör vi skolgång och utbildning för närmare 100 flickor/år, fram till dagens datum närmare 900 skolår sedan starten.

Dela artikel
Facebook
LinkedIn
E-post