Seminarium i Örebro 13/2 – Hur ökar vi våra medarbetares engagemang?

9 januari, 2024

Enligt en undersökning från Gallup är endast 16 procent av svenskarna engagerade i sina jobb. Vilket slöseri! Hur kan vi tillsammans skapa värde i form av ökat engagemang, intern effektivitet och ekonomiska resultat? 

Frontit Örebro bjuder in till frukostseminarium där våra erfarna konsulter Nancy Murtic och Anna Sjöholm Hultblad delar praktiska tips, goda exempel och erfarenheter på temat engagemang. Genom nya insikter och infallsvinklar kring hur engagemang kan ökas i en organisation kommer vi från och med nu sluta kalla engagemang och delaktighet för “mjuka faktorer” i en organisationen och istället se de vinster som faktiskt följer.

Under föreläsningen kommer vi, med stöd från forskningen kring bland annat positiv psykologi, att dela konkreta tips om hur ni gör för att få ett högre medarbetarengagemang. Allt i en anda av delaktighet och interaktivitet tillsammans med dig som deltagare – varmt välkommen!

Observera att föreläsningen kan innehålla spår av Skratt, Utmaning och Prestigelöshet!

 

Agenda

7.30 – 8.00 Mingel och enklare frukost

8.00 – 9.00 Föreläsning och frågestund

Frukostföreläsningen är kostnadsfri.

 

Om talarna

Nancy Murtic

Nancy är en erfaren konsult som arbetat många år inom verksamhetsutveckling. Nancy är utbildad jurist i grunden, men har under sina verksamma år även arbetat som verksamhetsutvecklare, socialchef, kvalitetsutvecklare, projekt- och förändringsledare. Nancy brinner för att främja öppen kommunikation och bygga starka teamrelationer i organisationer där passion och prestation går hand i hand. 

Anna Sjöholm Hultblad

Anna är en erfaren konsult med erfarenhet inom verksamhetsutveckling, förändrings- och projektledning. Anna har mångårig erfarenhet av att arbeta som  chef och ledare inom vård och omsorg, senast som kvalitetschef på en nordisk vård- och omsorgskoncern. Anna är kreativ och gör utvecklingsarbetet roligt. Tillsammans kommer man längre och till ett bättre ställe. Har man kul  på vägen trivs man bättre på jobbet och medarbetarna vill dessutom fortsätta vara med och utveckla verksamheten.

Dela artikel
Facebook
LinkedIn
E-post