Har ni krav på er organisation att vara mer innovativa, snabbfotade och kundcentrerade? Har er organisation kanske redan skapat en innovationsverkstad med syftet att systematiskt jobba fram de bästa idéerna? Upplever ni trots detta att innovationerna uteblir, att förståelsen och förutsättningarna i den övriga organisationen är ett hinder för att nå ut med nyttan av idéerna? Nedan finner du en inspelning samt presentationsmaterial från webbinariet Leda och organisera för innovation.
Många organisationer pratar om kreativa processer och förmågan att tänka utanför boxen som det svåra med innovation, men sanningen är att det är det lätta. Innovation handlar inte bara om kreativitet, det handlar om organisationens förmåga att genomföra och implementera idéer så att de skapar nytta. Just nu pågår lansering av en serie nya standarder för innovationsledning som ramverk att luta sig mot med principer och processer för att systematiskt arbeta med innovationsledning. Två av de redan utgivna, ISO 56000 och 56002, beskriver hur organisationer kan skapa förutsättningar för att leda och organisera för innovation. Till webbinariet bjöd vi in innovationsdoktorn Anders Wikström från RISE som bl.a. är delaktig i framtagningen av ISO standarden och forskar kring förutsättningar, komponenter och nyckelfaktorer för att öka innovationsförmågan i såväl privata som offentliga organisationer. Anders delade med sig av sina insikter och beskrev framgångsfaktorer som baseras på forskning med utgångspunkt från människan och hur vi leder och organiserar oss.
Presentation från webbinariet
Målgrupp: Webbinariet riktar sig till chefer, ledare och alla andra i en organisation som vill få ökad kunskap samt inspiration om hur man lyckas med att leda och organisera för innovation.
Talare: Aras Kazemi och Toni Sigmundsson arbetar båda som konsulter på Frontit med förändrings- och innovationsledning, samt driver Frontits interna kompetensområde inom innovation. Anders Wikström är senior forskare på RISE och grundare av Prindit som är ett verktyg för att bl.a. mäta innovationsklimat i organisationer.