Projektmodell

18 november, 2014

För att genomföra flera projekt på ett effektivt sätt inom en organisation så krävs att vissa verktyg/metodik finns på plats. När man förpackar dessa verktyg för att kunna återanvändas i många projekt kallas det för en Projektmodell, dvs. en modell för hur man skall bedriva projekt i en viss verksamhet. En projektmodell innehåller vanligtvis ett aktivitetsflöde indelat i faser och med givna beslutspunkter, rollbeskrivningar, dokumentmallar samt råd för utförande av vissa projektmoment.

Med en projektmodell på plats kan man använda sig av dess verktyg istället för att lägga tid och energi på att uppfinna dem för varje projekt. Det blir även lättare för ledningen att följa olika projekt då de genomförs på ett likartat sätt, och med samma terminologi.

Vi erbjuder stöd för framtagning och införande av projektmodeller

Vi kan ta ett ledningsansvar för att hjälpa till med att ta fram och etablera en projektmodell som är anpassad för specifik verksamhet baserad på – kommersiellt tillgänglig modell – befintlig modell som behöver fräschas upp – Frontits egen grundmodell eller en helt ny och skräddarsydd modell för organisationen. Vi kan hjälpa er med alla införandeaktiviteter för att säkerställa att modellen verkligen kommer att användas, t ex utbildning, workshops, facilitering och coachning.

Exempel på tjänster:

  • Etablering projektmodell
  • Vidareutveckling
  • Metodstöd

Kontakta oss om du vill veta mer!


Dela artikel
Facebook
LinkedIn
E-post