Hanna Lövinder, projekt- och förändringsledare

Hanna Lövinder, projekt- och förändringsledare

” Förändringsledning handlar om att ge människor en möjlighet att förstå varför förändringen sker och vilka effekter vi vill uppnå. Det bygger på en förståelse för att vi alla är olika och ska vi lyckas så måste vi möta människor där de står.”

Hanna Lövinder var en av de första konsulterna på plats när Frontit etablerade Uppsalakontoret under våren 2021. Hon är en driven projekt- och förändringsledare med gedigen erfarenhet från fastighetsbranschen. Just nu är det ett projekt på Fastighetsstaben i Uppsala kommun som gäller. På fritiden står odling och att driva secondhand-butik högt på agendan.

" Vi implementerar ett nytt fastighetssystem, ett affärssystem för verksamheter med fokus på fastigheter. Det passar mig perfekt med min bakgrund i branschen. Jag ser målbilden tydligt och med min erfarenhet vet jag vad vi behöver göra för att ta oss dit, säger Hanna. "

Hon har rollen som både projekt- och förändringsledare. Som projektledare har Hanna ansvar för att projektet följer tidplan och budget. Som förändringsledare handlar det om att alla medarbetare som påverkas av systembytet ska få bästa möjliga förutsättningar att börja arbeta på ett nytt sätt.

 

" Förändringsledning handlar om att ge människor en möjlighet att förstå varför förändringen sker och vilka effekter vi vill uppnå. Det bygger på en förståelse för att vi alla är olika och ska vi lyckas så måste vi möta människor där de står, berättar Hanna."

Det var när det nya kontoret i Uppsala skulle dra i gång som Hanna bestämde sig för att hoppa på Frontit-tåget. Möjlighet till kunduppdrag i regionen lockade samt att få vara med och starta upp något nytt.

" Det har varit ett händelserikt år. Vi växer med både nya kunduppdrag och nya medarbetare här i Uppsala. Det är lyxigt att få vara med på en ny resa och samtidigt ha hela Frontit i ryggen, säger Hanna."

Kompetensutveckling är en del av Frontits kultur. För Hanna handlar det just nu om att utforska DiMiOS, en modell som mäter digital mognad inom offentlig sektor. Det är forskare från Göteborgs universitet som tagit fram modellen och som just nu även utvecklar ett metodstöd för att utveckla förmågan att öka mognadsgraden.

" Jag har samlat ett gäng kollegor som också är intresserade av området och vi hjälper varandra till kompetensutveckling. Genom att förstå var våra kunder i offentlig sektor står i sin digitala mognad och vilka utmaningar de har, så kan vi också hjälpa dem att ta nästa steg på resan, fortsätter Hanna."

När arbetsdagen är slut är det odling som gäller. Alltifrån kronärtskocka till squash växer i hennes trädgård. På fritiden driver Hanna en secondhand-butik för barnkläder och leksaker tillsammans med några vänner i området där hon bor.

"Jag gillar när det är full fart. Butiken driver vi för att vi genuint tror på återanvändning. Det vi inte säljer skänker vi till Uppsala stadsmission så allt vi får in kommer till användning på ett eller annat sätt, avslutar Hanna."

Kontakta Hanna för mer information

Hanna

Lövinder

Konsultchef/ Konsult

Läs om våra medarbetare