Förändringsledning

Förändringsledning

Förändring fungerar när människorna är med

Förändring är en förutsättning för förnyelse, utveckling och tillväxt. Men i all förändring finns ett visst mått av osäkerhet som vi människor är programmerade att möta med motstånd. Oberoende undersökningar visar att endast 30–40% av alla förändringsprojekt når sina projektmål och ännu färre ger önskad effekt. Orsaken är att de “mjuka” faktorerna ofta underskattas och att människorna inte är med på förändringsresan. 

 

Vi på Frontit har stor erfarenhet av att driva förändring på olika nivåer i organisationer. Vårt fokus är att få människor må bra, delta och engagera sig i förändringsresan. Våra konsulter är certifierade inom fler modeller för som t.ex. Prosci´s modell för förändringsledning (ADKAR) och Jansens Förändringens fyra rum.

 

Tillsammans får vi förändring att fungera!

kontaktperson

Josefine Berglund

Konsultporträtt

Seminarier och webbinarier

Artiklar

Agera innan förändringströttheten sätter sig i väggarna

Många verksamheter introducerar idag förändringar på löpande band. Emellanåt är tempot så högt att det som chef är svårt att hinna med allt som ska göras. Att arbeta med människorna och få med sig dem på förändringsresan prioriteras tyvärr alltför ofta bort. Men när medarbetarna knappt rycker på axlarna längre så är det viktigt att du som chef reagerar på direkten. Det kan nämligen innebära att förändringströtthet drabbat er organisation. För att undvika att den biter sig fast i väggarna är öppenhet en nyckel. Öppenhet bygger tillit och det finns inget som skapar förutsättningar för fungerande förändring lika kraftfullt som tillit.
It seems we can't find what you're looking for.
It seems we can't find what you're looking for.
karriär

Väx tillsammans med oss

Frontit är en arbetsplats med stort hjärta. Vi vet att människor presterar som bäst när de mår bra, har roligt och utvecklas. Därför gör vi allt för att skapa en miljö där alla får vara sig själva, där vi delar med oss av vår kunskap och där det finns stora möjligheter att styra över sin egen utveckling och karriär. Vi skrattar ofta på jobbet och har en gemenskap som slår det mesta. Vi söker alltid nya talanger som vill bli en del av vårt erfarna, prestigelösa och drivna team.

Kundcase

Det nya aktivitetsbaserade kontoret

Örebro kommun skulle sammanföra fyra förvaltningar med totalt 350 medarbetare och samtidigt flytta in dem i nya lokaler. Man passade då också på att införa en aktivitetsbaserad kontorslösning, understödd av olika nya digitaliserade lösningar. Frontit ledde projektet från start till mål.